INFO COVID19

Wat kan u doen als school wanneer een leerling positief getest heeft maar de contactopsporing door het CLB niet meer diezelfde dag kan gebeuren?

 

De persoon die positief testte was reeds besmettelijk vanaf 2 dagen voor de dag dat zijn/haar symptomen begonnen tot en met 7 dagen na de start van de symptomen. U kan reeds volgende voorbeeld-communicatie (met eventueel de opdracht om thuis te blijven) versturen naar de personen die in deze periode op school nauw contact hadden met de covid-positieve persoon. Leerlingen met gekende kwetsbare familieleden, mogen ook preventief thuis blijven in afwachting van het contactonderzoek.

 

Covid meldingen kunnen gebeuren via de link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdF07wRJ9ORmWtntPjXw3WE0rKIoxNUN5AdA3oua6J0yU-x5g/viewform

 

Beste ouders
Beste leerlingen

Wij delen u mee dat in de klas van uw zoon/dochter een besmetting met Covid-19 werd vastgesteld. 

Wij melden u dat er binnen ons lerarenkorps een besmetting met Covid-19 werd vastgesteld.

Het CLB voert momenteel het contactonderzoek uit. Indien uw zoon/dochter een hoog risico contact zou hebben gehad met de besmette persoon zal u telefonisch gecontacteerd worden door het CLB. 

Het contactonderzoek wordt vandaag niet opgenomen. Wij vragen daarom dat de klas/uw zoon/dochter op [datum] thuis blijft. Er zal morgen afstandsonderwijs worden voorzien [optioneel]. 

We benadrukken het belang van beperken van contacten en correcte toepassing van de hygiënemaatregelen.